شناخت رسالت فردی
رسالت فردی یکی دیگر از واژه های لوکسی است که حسابی گوش ما با آن آشناست. ولی شاید کمتر کسی بتواند در مورد معنای آن با اطمینان پاسخی روشن ارائه کند. متاسفانه بیشتر عناصر بنیادین علوم انسانی که زیرساخت کیفیت زندگی و موفقیت انسان را رقم میزنند به کلیشه ای روزمره تبدیل گشته و یا به واژگانی لوکس تبدیل شده اند که عموم افراد جامعه آن را ویژه قشر خاص مرفه میپندارند.
ما در مقاله پیش رو ابتدا به تعریف رسالت فردی پرداخته و به تشریح چرایی و چگونگی آن به تفصیل اشاره خواهیم کرد.
رسالت فردی چیست؟
واژه رسالت در معنا از رُسل به مفهوم فرستاده میآید و خود به ماموریت یک فرستاده اشاده دارد. همانگونه در ادیان و مذاهب در طول تاریخ نیز آمده است پیامبران رسولان الهی بودند که برای رساندن پیام حق تعالی برای نجات بشر مامور شده بودند.
امروزه نیز اندیشمندانی چون نیک ویچیچ از فعالان حوزه موفقیت به این باورند که خداوند برای همه ما ماموریتی در نظر گرفته است. و هر کسی را بهر کاری ساخته…
بقول شاعر:
قطرهای کز جویباری میرود
از پی انجام کاری میرود
رودها از خود نه طغیان میکنند
آنچه میگوئیم ما، آن میکنند
ما به دریا حکم طوفان میدهیم
ما به سیل و موج فرمان میدهیم
رسالت فردی آن چیزی است که برای رسیدن به آن اشتیاقی سوزان داشته باشیم و در انجام دادن آن کار خستگی برایمان بی معنا باشد. کارهایی است که در آنها استعداد داریم و فکر میکنیم که به خاطر آن بدنیا آمده ایم. باید فکر کنیم و ببینیم که چه چیزی در زندگیمان وجود دارد. و چه کارهایی با توجه به ویژگی های بالا وجود دارد و آنها را شناسایی کرده و فقط در راستای آن حرکت کنیم.
چرا باید رسالت فردی خود را بشناسیم؟
این سؤال های دیگری هستند که مبین رسالت و از دیرباز نیاز به چرایی و به دنبال هدف گشتن را در انسان بوجود آورده اند، سئوال هایی مثل:
- هدفم از زندگی چیست؟
- تاکنون چه تاثیری در دنیای پیرامونم داشته ام؟
- چه نقشی در زندگی بازی می کنم؟
- آیا از توانایی هام در زندگی استفاده میکنم؟
- آیا از زندگی و خانواده ام راضی هستم؟
- آیا از کار و شغلم راضیم؟
- چه ارزشهایی در زندگیم وجود دارند؟
- آیا حال دلم خوب است؟
و….
فکر کنم همه ما با تعریف سیستم آشنا هستیم. سیستم مجموعه ای از اجزا جدا از هم هستند، که در راستای رسیدن هدفی مشترک نقشهای مختلفی را بازی میکنند. هر بخش از سیستم هرچند کوچک باشد و نقش ناچیزی را ایفا کند. با این وجود عدم حضور و یا کارکرد صحیح آن باعث خسران در عملکرد کل سیستم شده و یا سیستم کار نخواهد کرد.
بدن انسان، خودرویی که سوار میشویم و جامعه ای که در آن زندگی می کنیم، همگی نمونه هایی از یک سیستم هستند. هر کدام از ما نیز نقش همان جزء از سیستم را در دنیا بازی میکنیم. و باید با ماموریت خود آشنا بوده و رسالت مان از زندگی را بشناسیم. وگرنه همان شالوده سیستم زندگی از هم گسیخته خواهدشد.
چگونه رسالت فردی خود را بشناسیم؟
رسالت زندگی مانند ماشینی است که بر چهار چرخ استوار است، تا کلیه این چرخ ها نباشند این ماشین به حرکت در نخواهد آمد، لااقل درست حرکت نخواهد کرد.
و اما این چهار چرخ عبارت اند از؛
-
ارزش ها
-
استعداد و توانایی ها
-
علایق
-
چشم انداز
هر کدام از موارد بالا نقش چرخ ماشین رسالت رو بازی میکنند و در ادمه به نقش هرکدام اشاره کرده و برای رسیدن به شناخت رسالت خود از هرکدام از این گزینه ها بهره میگیریم.
ارزش ها همانطور که در مقاله تعیین ارزش های فردی گفته شد. توصیه میکنم که آن را مطالعه کنید و ارزش هایتان را مشخص نمایید. ارزشها رویکرد ما نسبت به رویداد ها را مشخص میکنند. معمولا هرکدام مراتب و جایگاهی از اولویت در نزد ما دارا هستند و با تعیین مهمترین ارزشها خود انتخاب نقش ها و تصمیم هایمان براساس اعتقاداتمان رقم خواهد خورد.
استعداد و توانایی هایمان را مشخص می کنیم تا بتوانیم نقشهایمان در زندگی را تعیین کنیم تا به فراخور توانایی عملکرد خود را ارزیابی کرده و در حد انتظار از خود ظاهر شویم
علایق مان نیز یکی دیگر از شاخص های موثر در زندگی است باید مد نظر قرارداد. اگر به کارهایی بپردازیم که خارج از حلقه علایق مان باشد مثل خیلی از مواردی که امروزه شاهد آن هستیم کسی در جای خودش نیست . و چون علاقه ای به کاری که انجام میدهد ندارد بازدهی و عملکرد چندانی نیز ندارد و نقشش را در جامعه درست ایفا نمی کند . با تمام توان کار نمی کند و ….، پس علایقمان را بشناسیم.
مورد حیاتی دیگر در شناخت رسالت فردی چشم انداز مان در زندگی است یعنی چیزی که برای آینده دور مان مثلا از 5 سال تا پایان عمر از خود میبینم . برای هر کدام از موارد گفته شده برای شناخت رسالت فردی استفاده شده است. با تکنیک ها و روش هایی که در دوره شناخت رسالت فردی بیان خواهد شد به شناخت جامع و موثر رسالت فردی خواهیم پرداخت. امیدوارم که از این نوشته ها استفاده کافی را برده باشید منتظر دوره غیر حضوری شناخت رسالت فردی باشید.
دیدگاهتان را بنویسید